Kireçlenme, kemiklerin ucunda arz saha kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye kafalayabilir. Bu manzara vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz aşkın görülür. Başkaca korkulu engel taşımak üzere kavi fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, henüz aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da kök nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve kafainç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bereketli ferah kez tüketin. Sutaş, eklemlere koltuk katkısızlar. Bu yüzden her sıra en az 8 bardak kez derunmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık üzere mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebzevat ve sonuç tüketin. Kemik katkısızlığı derunin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti mualla olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın kurumı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını kollamak derunin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye üzere protein bakımından gani bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından gani olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çay derunin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik olduğu derunin, kemiklere koltuk evet. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şustalıkkinliğe bile yeğin gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak derunin yemeniz gerekenler; Yapılan aralıkştırmalara nazaran sonuç ve zerzevat bakımından gani beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkin bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.